Babybyxor blev nästa steg

Efter att ha misslyckats och lyckats med några mössor blev nästa steg att testa på ett par byxor. Vi hade svårt att hitta några byxor med rätt passform till den äldsta, så jag bestämde mig för att sy ett par själv. Efter att ha kollat runt på det fantastiska internet ett tag fastnade jag för Sans beskrivning av byxor. Jag mätte och ritade och satte sedan igång. Jag fick bekanta mig med muddväv för första gången. Fantastisk uppfinning för att slippa hårda linningar runt små barnmagar. Byxorna var dessutom enkla att göra, så jag tror inte jag har misslyckats med ett enda par hittills. 😉

Den allt mer kräsna dottern är självklart med och väljer ut tyg till alla kreationer till henne. Det är inte lönt att köpa något som inte hon gillar. Självklart ska hennes val godkännas av mig också. Nedanstående ”gristyg” har varit en av de stora favoriterna, länge. Hon har inte ens sett filmen, men det gör tydligen inget. Men så länge de är uppskattade så är jag nöjd.

Grisbyxorna, första varianten. Blev ett till par i annan storlek senare.
De första byxorna jag sydde, här på väg att slitas ut av minstingen. =)
Det har blivit några byxor av samma modell sedan dess. Här 3/4 par i minstingens garderob.
Julklappen till minstingen förra året.
Och här den tösens garderob just nu. Grisbyxorna är tyvärr för små, men krokodilerna (aka dinosaurierna för oss andra) är en riktig hit.

När sommaren kom gjorde jag en kortare variant som skulle bli knälånga shorts. De blev lite för långa med facit i hand, snarare trekvart. I början uppskattades de enormt, men sedan vände det, så de blev snabbt hyllvärmare i garderoben och då blev det inga fler försök på shorts.

Första och hittills enda försöket på shorts.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s