Något till mig själv

Någonstans mitt i alla kläder och leksaker till ungarna så började jag ett långsiktigt projekt åt mig själv. Denna kjol har blivit som en stickstrumpa (no pun intended) mellan alla de andra projekten. Jag gillar verkligen mönstret, men det blir lite långrandigt att virka samma sak med 7 maskor som repeterbar enhet i alltför lång tid i sträck. Därför har den här kjolen blivit något som jag plockat fram titt som tätt. Ibland har det varit nästan meditativt att virka den, och ibland när jag blivit alltför leds har jag hittat på något annat projekt att göra för variation. Mönstret hittade jag på Drops design och garnet likaså, Drops Merino extra fine. Det är ett riktigt varmt garn, så den här kjolen funkar fint även på kallare dagar. Jag har inte hunnit testa den än i sommarvärme, men jag tvekar på att det är mitt första val då. Man blir dessutom varm av att virka den, då det ganska snart är en stadig hög med merinoull i knät.

Här tror jag att jag har slagit rekord i hur många gånger jag virkade 1-3 dm och sedan repade upp allting. Jag tappade räkningen till slut. Det var svårt att få till storleken och passformen så att den passade mig, och under tiden som jag virkade gick jag till slut ner de sista gravidkilona efter minstingen, så det var som att sikta på ett rörligt mål. Till slut fick jag till det, och drygt halva nedre delen är ju rak så då var det bara att köra på. När jag sedan var klar till slut så fick jag ändå justera midjan genom att sätta knapparna lite snett. Jag kan nog tycka att det blev en snygg detalj, så mig gör det inget.

Första dagen jag använde kjolen lärde jag mig att merinoull är tungt och elastiskt. Kjolen satt inte alls kvar där den skulle utan gled längre och längre ner. Efter att ha dragit upp den otaliga gånger den dagen åkte jag hem och sydde i ett satängband i midjan. Sedan dess sitter den där den ska. Det känns lite som att fuska, men det var ju verkligen nödvändigt i detta läge. Hellre det än att låta den värma hyllan när jag har lagt så mycket tid på den. Detta är verkligen en favorit hos mig nu, både tack vare mönstret och färgen, och när man gör den själv får man ju till längden exakt så som man vill ha den.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s