Glow in the dark

Det blev en rätt intensiv december då jag (frivilligt, men ändå) hade 3 tröjor, ett par byxor och sedan 2 pyjamaser att sy. Men jag kunde inte låta bli att inkludera pyjamaser efter att ha hittat detta underbara tyg, glow in the dark. Vilken unge äkskar inte när det lyser i mörkret? Särskilt när det är de själva. Det här blev nog en av de mest glädespridande julklapparna förra året. Så här coolt blev det gråa tyget efter att ha ”laddats” en stund under lampan.

Självlysande tyg

Pyjamaserna sydde jag enligt samma mönster som för byxor och tröja, med enda skillnaden att jag gjorde tröjorna lite längre. Ingen gillar ju när det blir en glipa mitt på. En lärdom från detta tillfälle var att faktiskt känna ordentligt på muddväven innan man klipper till den. Jag hade hittills alltid köpt mudden från Ohlssons tyger, men den här gången hittade jag både trikån och mudden på tyg.se. Det visade sig att denna var mycket lösare, så byxorna tenderar att hasa ner. I vanliga fall kan jag ju prova halvvägs om jag är osäker, men det var ju svårt när det var julklappar. Någon dag när jag får långtråkigt kanske jag sprättar upp dem och kortar av dem.

Pyjamaserna i dagsljus

När jag beställde tyget var jag lite osäker på hur många plagg jag skulle få in på bredden, så jag räknade med lite marginal. Det visade sig att det på håret gick att få in en del mer än jag hade räknat med, vilket innebar att jag i slutändan hade en hel del tyg över. Jag bestämde mig därför för att sy en pyjamas av resterna till min systerdotter när hon fyllde år. Jag hade räknat ut att tyget borde räcka, men när jag väl satte igång att klippa blev jag mer och mer nervös. Här är vad som till slut blev över när alla delar var utklippta. Lite svettigt var det allt på slutet. Men födelsedagsbarnet var nöjd med sin självlysande present.

Precis lagom mycket över efter sista pyjamasen 😅
Nöjd kusin (foto: syrran)

2 reaktioner till “Glow in the dark

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s