Gosigaste halsdukarna

Min mamma frågade mig om jag bara virkade och sydde åt ungarna. Jag fick påminna henne om att jag både har gjort en mössa, en kjol och jobbväskan åt mig själv, och dessutom har en tröja som pågående (evighets)projekt. Maken då, undrade hon, får han inget? Just då kom han in i rummet, så jag sa att det inte finns något jag kan göra som han skulle vilja ha. Jag hade tydligen fel. Vips så hade jag fått en beställning på en rundstickad halsduk. Jag har varit lite sugen på en sådan själv då jag oftast använder buff som halsduk, men den räcker ju bara ner till inte alltför många minusgrader. Jag ogillar vanliga halsdukar för det är alltid glipa någonstans eller ändar som ska knölas ner under jackan. Jag förhörde mig om makens kriterier och bestämde mig sedan för att göra en var åt oss i samma mönster som ungarnas reflexmössor.

Garnet däremot tog längre tid att bestämma sig för. Jag ville ha något som var mjukt och gosigt och dessutom ganska tjockt garn. Inget jag hittade i affärerna uppfyllde mina önskemål, och till slut blev det en chansning att beställa hem DMC Velvet sammetsgarn. Vilket fantastiskt garn! Gosigare och mjukare tror jag inte finns. Otroligt lättvirkat, men uj vad jobbigt att repa upp när man gjort fel. Näst intill omöjligt faktiskt utan att förstöra garnet då det gärna trillar i bitar när man drar i det lokalt. Efter ett tag lärde jag mig tekniken och då gick det bättre, men jag provade storleken på halsduken många gånger på slutet för att vara säker på att inte virka för långt och behöva dra upp.

Makens halsduk, adopterad av sonen.

Jag började med att göra makens då hans var enfärgad. Så fort den blev klar blev den kidnappad och adopterad av minstingen. Den är ju bara såååå gosig att gnugga ansiktet mot. Länge! 😍Sen gjorde jag min egen. Jag ville ha något med mer liv i än en enfärgad, så jag hade bestämt mig för att göra den randig. Trots att jag försökte undvika att repa upp något krävdes det ändå någon vända av testande innan jag kunde bestämma mig för den slutliga bredden av varje färg (vilket blev 2 varv).

Min halsduk.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s