Mjukt under rumpan

När stora tjejen var liten (nåja, lite mindre än nu) sydde jag en sittpuff åt henne. Den visade sig vara för stor för henne, för när hon skulle sätta sig så kom hon inte upp ovanpå med rumpan, utan den gled bara iväg bakom henne. Ett tag användes den till att bära runt på, vilket gjorde att hon inte såg vart hon gick. Tur då att hon bar runt på en stor krockkudde. 😁Så småningom blev hon större och den har blivit väl använd som den sittpuff den var tänkt för. När sonen kom och sedan blev större så har det blivit konkurrens om puffen, så i mellandagarna bestämde jag mig för att sy en till. Jag har haft material hemma i säkert 2 månader, men annat har blivit prioriterat.

Äldre puffen till vänster och den nya till höger

Mönstret och beskrivningen till sittpuffen hittade jag hos Erikas TygVerkstad. Superfin beskrivning av hur man gör och bra med bilder. Jag gjorde precis som i beskrivningen och köpte tyg från IKEA, samt fyllde den med vadd från 3 Slån kuddar från IKEA. Perfekt stoppning, och ska man inte ha vadd till mer än så så blir det billigast att köpa 3 kuddar och slakta dem jämfört med en stor förpackning vadd. Jag gillar verkligen tygerna. De är hyfsat kraftiga så de tål lite slitage, och dessutom en färgklick som uppskattas av barnen.

Misstaget jag gjorde andra gången var att vara lat. Jag gjorde öppningen för att fylla vadden ganska liten så jag inte hade så mycket att sy igen för hand. Det fick jag äta upp när det knappt gick att få in vadden genom den lilla öppningen. Kändes som att jag la halva tiden på att klippa tyg och sy puffen, och andra halvan på att fylla den. 😬Inte kunde jag smidigt öppna upp hålet lite heller eftersom jag hade förstärkt sömmen ordentligt runt öppningen just för att den skulle hålla för påfrestningarna som blir när man stoppar den.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s