Bandkantad tröja

Igår blev jag klar med en ny tröja till minstingen. Även detta är ett mönster från Ottobre. Detta är första gången jag har bandkantat (nåja, övade lite innan på resttyger) och jag tycker det blev klart över förväntan. Jag funderar än på om man inte kan göra sammanfogningen på ärmarna snyggare. I detta mönster bandkantar man ärmens ände först och sedan syr ihop ärmen från armhålan och ner. Då blir det väldigt tjockt när man ska över 8 lager tyg vid kanten. Knappt att pressarfoten ville lyfta sig så mycket.

Bandkantat

Jag hade tänkt göra en tröja med omlott i halsen så den går över sonens stora huvud, men det var inte förrän efter jag hade klippt ut tyget och börjat sy som jag insåg att detta inte var någon omlott utan bara som dekoration att halslinningen går så. Jag måste ha varit bra trött den kvällen jag klippte tyget alltså. 😂 Nästa gång jag gör en tröja får jag modifiera mönstret så det blir en riktig omlott.

Nya tröjan

Jag gjorde en blunder när jag läste beskrivningen, och jag missade helt när det var dags att sy ihop axelsömmarna, utan gick vidare till nästa steg. När jag kom på det var det för sent att sy sömmen utan att det såg konstigt ut så jag fick tråckla den för hand. Tog ju lite mer tid än tänkt… Ottobres beskrivningar är ju ibland lite knapphändiga och ibland har jag som relativt nybörjare svårt att hänga med. Men jag lär mig för varje plagg.

Sonen toknöjd med sin nya tröja
Alltid suddiga bilder på den där ungen alltså. 😀

Sonen var mycket nöjd när han fick prova imorse. Han är ju som vanligt inte stilla så man får en bra bild, så det här är de bästa fotona. Ärmarna blev lite långa, men så snabbt som han växer så passar de väl om några veckor. 😉

Annons

En kommentar på “Bandkantad tröja

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s