En klänning till mig själv

Efter att ha sytt massor med kläder till ungarna blev jag sugen på att göra något till mig själv. Jag gick ut hårt och siktade på något som jag skulle kunna använda bland folk, och hoppades att det inte skulle bli helt misslyckat. Det var också vissa utmaningar på vägen. Mönstret tog jag från Ottobre 2018-2, men modifierade längden på kjoldelen så att den skulle landa där jag ville ha den.

Något som var nytt för mig var att jobba med vlieseline. I det här mönstret var det urringningen som skulle förstärkas. Jag kan väl tycka att det kändes lite onödigt, men det kanske gör skillnad i längden, vad vet jag? Vad som däremot inte var så kul var att när jag skulle sy sömmen över vikningen. Då insåg jag den hårda vägen att en maskin där man kan justera pressarfotstrycket verkligen hade behövts till mitt viskostrikåtyg. 🙁Övertyget flyttade på sig, bubblade sig och det blev inte snyggt alls. Till slut fick jag sitta och manuellt lätt lyfta på pressarfoten så att det gick att komma över, men det var varken lätt att hålla lagom eller lika mycket och samtidigt styra tyget rätt. Så, halvvägs in i klänningen så hade jag bestämt mig för att jag officiellt har vuxit ur min symaskin och att den ska få bytas ut mot en mer avancerad. Vilken återstår att se.

En annan ny grej för mig var att sy in resårband av typ Framilon i sömmarna. Det stod att man skulle sträcka lätt i resåren när man sydde fast den, men då rynkade tyget sig och det var inte så snyggt, så jag såg till att det var spänt men inte utdraget när jag sydde så blev det klart bäst i slutändan. Så, slutresultatet då? Jo, jag tror nog att jag kan använda klänningen ute bland folk utan att skämmas. Extra nöjd är jag med att storleken passade så bra, samt längden. Det går verkligen aldrig hitta denna längd i butik på kjolar eller klänningar längre, verkar inte vara på modet nu.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s