Förkläde till små hjälpredor

I helgen var jag på syfestivalen i Stockholm. Det blev en lyckad dag på många sätt: jag fick sällskap av en god vän jag inte har träffat på länge, det blev inköp av nya tyger och jag blev även ägare till en ny symaskin, en Janome Skyline S3.

Ett av tygen jag köpte var ett superfint, blommigt bomullstyg. Det var ovant att inte sy i trikå för en gångs skull. Målet var att få till var sitt förkläde åt de små i familjen, och jag hittade en stuvbit som var helt perfekt i storlek. Jag följde beskrivningen på förkläde som Catarina har gjort, en superfin och smidig variant. Det var lite pyssligt att bandkanta runt hörn när man inte har stretch i varken tyg eller band, men det blev helt ok till slut. Det värsta kunde jag gömma bakom vikningen. Eftersom jag inte hade hunnit hämta ut nya symaskinen i helgen fick detta gå i den gamla, men det kändes skönt att ha koll på åtminstone symaskinen när banden var oflexibla.

För att skilja förklädena åt fick det bli olika färg på banden
Färdiga förkläden.

Jag gillar verkligen den här modellen, att det är en kanal vid vikningen (där man inte ser kantbandet) som gör att man enkelt kan justera bandets längd när man ska få på/av sig förklädet, och sedan dra åt det lagom mycket.

Det enda jag funderar på nu är om jag borde göra en ficka på magen eller inte. Det blev tyg över, men inte band. Gör ju förstås inget, är ju bara att sy till vikningen som vanligt. Vi får se om det känns som att det saknas när de använder dem framöver.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s