Pandapyjamas

Minstingen växer så det knakar. Nu är nästan alla pyjamaser i hans garderob på väg att bli för små, och eftersom storasyster fortfarande har nästa storlek (hur sjukt är inte det, hon har 1 år och 9 månaders försprång 😮 ) så blir det svårt att ärva den här gången. Så nu har jag sytt en andra pyjamas till honom. Jag körde samma mönster som sist. Den här gången såg jag till att inte få så vansinnigt långa ben på den.

Jag har även tajtat till den i midjan eftersom den förra blev lite väl lös. Förra gången använde jag muddväv av ett nytt märke, och det visade sig vara mycket lösare resår i den så byxorna halkar ner hela tiden. Den här gången blev det samma mudd (enda färgen i muddlådan som passade och fanns tillräckligt mycket kvar av), men trots tajtare mudd satt de inte riktigt bra. Jag ska helt enkelt hålla mig till Ohlssons muddväv har jag konstaterat.

Lite lös midjemudd ändå.

Det blev provstund i förmiddag, och pyjamasen verkade helt klart godkänd.

Det blev lite av ett experiment på slutet. Normalt sett hade jag fållat tröjans nederkant med tvillingnålen, men nu tog undertråden slut när jag hade 10 cm kvar av sista mudden och sen var det bara fållen kvar. Då orkade jag inte spola upp ny undertråd utan tog den andra spolen, men blev då utan extra tråd till tvillingnålen. Därför avslutade jag fållen med 3-stegs sicksack istället. Jag insåg precis när jag skulle köra igång att jag aldrig hade testat inställningarna för denna söm på nya maskinen. Jag tog en chansning och körde med samma inställningar som för den elastiska kantsömmen jag hade använt till alla dolda sömmar, och tack och lov fungerade det utmärkt. Det enda som egentligen stör mig är att jag hade fel färg på tråden. Jag hade inte orkat köpa en ny ljusgrön, utan körde på vitt. Blev ju helt ok ändå, eller?

Tröjfållen

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s