Over-sized t-shirt

Jag är verkligen en sådan som gillar jeans och t-shirt. På jobbet är alla vanligtvis uppklädda (jobbar med många män som alla går omkring i minst skjorta varje dag och gärna kostym för minsta lilla). Jag hinner sällan ta mig ut till affärerna för att köpa något till mig själv så chansen att hitta något som passar, är ”rätt nivå” på och som jag gillar är relativt liten. Därför slog mig tanken att jag skulle sy något åt mig själv som matchade mina önskemål: en t-shirt fast lite finare. Så, av tyget som blev över från manteln häromdagen sydde jag en vanlig over-sized t-shirt. Over-sized med anledningen att jag måste få på den över axlarna också, eftersom den inte är stretch. Mönstret hittade jag i Ottobre 2017-2 och är egentligen gjort för jerseytyg. Därför fick jag lite problem när jag skulle bandkanta halslinningen med muddtyg. Det passar ju liksom inte på viskostyg. Jag löste det genom att göra om den rundade halslinningen till en V-ringning och bandkanta med ett snedskuret band från viskostyget. Blev helt ok kan jag tycka. Jag är ett fan av V-ringning då jag avskyr tröjor som går för högt upp mot halsen.

Både halslinning och ärmslut är bandkantade med nämnda snedslå. Nederkanten på tröjan skulle fållas upp, och den fick jag kämpa med. Tvillingnålen fungerade inte alls på viskostyget lärde jag mig, det drar bara ihop sig på baksidan. Jag vet inte hur det är tänkt att man ska lösa det med inställningarna. Man kanske behöver en fin coverlockmaskin för att det ska fungera? Sedan testade jag min nyfunna favorit våffelsömmen, men den blev inte heller bra, bara bubblade sig. Till slut gav jag upp och sydde upp fållen med en enkel raksöm. Det får duga. Nu återstår bara att se om tröjan håller i längden. Jag tvättade tyget innan jag klippte ut det, och det hade försvunnit flera cm på alla sidor för att det trådade upp sig. Nu har jag ju sicksackat alla kanter, men jag funderar på om jag har missat någon som kommer börja repa upp sig och äta upp min t-shirt inifrån. 😱Får se efter första tvätten om det är något kvar av den.

Jag gillar viskos. Det har fint fall, är inte för varmt och ger ett lite lyxigare intryck än bomullstrikå. Nackdelen är ju att det inte är stretchigt, så man behöver ju som sagt extra utrymme i plaggen för att få på dem. Vi får se om jag hittar fler objekt att sy i viskos, kanske något faktiskt anpassat efter materialet.

Tröja in action 😄
Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s