Stretchjeans till storasyster

En treårings lekar är rätt tuffa nu. Nästan så att hon sliter mer på byxorna nu än när hon bara kröp. Det syns på trikåbyxorna jag har sytt, för alla klarar sig inte till att bli ärvda av lillebror (och sen ska de ju överleva hans behandling av dem också…). Jag ville därför sy ett par byxor som är mjuka och sköna men ändå tål lite mer lek. Stretchjeans fick det bli. Jag letade med ljus och lykta här i traktens alla fysiska butiker efter ett sådant tyg, men hittade inget alls. Fick till slut bli ett nätköp, trots att jag helst hade velat känna på det först. Med facit i hand visade det sig vara en bra tanke, för det jag fick hem var inte alls så stretchigt som jag hade hoppats på. Velade länge om huruvida det var slöseri att sy ett par byxor för att de skulle bli för obekväma och hårda. Till slut valde jag att sy ett par i samma modell som till lillebror tidigare från Ottobre, men göra dem lite lösare så att hon fortfarande skulle ha rörelsefrihet.

Det första jag insåg när jag hade tvättat tyget var att jag skulle behöva sicksacka alla kanter, för fy 17 vad mycket lösa trådar jag plockade ur tvättmaskinen och från allt annat som gick i tvätten samtidigt. Jag tror jag tappade flera cm på tyget i tvätten. Borde ha kastat det innan tvätten med facit i hand. Jag har sytt så mycket trikå att jag ibland glömmer bort att det är det normala.

Till slut kom jag igång med att sy, bara för att snabbt få avbryta igen. Jag har sytt dekorsömmarna med tvillingnål, och jag lyckades bryta av den enda 4 mm jerseytvillingen efter bara några cm på sömmen. Bara att åka och köpa nya dagen efter. Sedan rullade det på utan några större incidenter. Skönt att för omväxlings skull inte sy i ett tyg som är känsligt för pressarfotstryck eller som gillar att glida isär, utan istället går helt dit man vill.

Det blev en del detaljer på byxorna. Även om gylfen är fusk och byxorna sitter uppe med ett resårband i midjan så är det både sidorfickor och två par bakfickor på byxorna, vilket naturligtvis uppskattas av en treåring. De blev lite lösaren, men när/om det blir ett par till så ska jag göra dem lite bredare vid vristen. I slutändan så är jag rätt nöjd med dem ändå, och tösen gillar att leka i dem så mission accomplished.

Inte bästa ljuset här, men hon stod i alla fall stilla…
Annons

En kommentar på “Stretchjeans till storasyster

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s