Sommarklänning

Jag hittade ett underbart tyg för ett tag sedan som bara skrek ut sommarklänning. Det blev en chansning för det var sista slatten kvar i butiken, och egentligen lite för kort bit för att det skulle räcka enligt mönstret (Ottobre 2013-3), men det gick precis. Jag har haft ögonen på detta underbara mönster ett bra tag, men det har känts lite för tidigt att börja sy sommarklänningar mitt i vintern. Ungarna växer ju som ogräs båda två, så man vill ju inte att kläderna ska vara för små när värmen väl är här. Nu gjorde jag ändå klänningen en storlek större än vad hon har just nu, för att den förhoppningsvis ska räcka hela sommaren.

Gullungen har börjat posera när jag fotar. 😍
Precis på språng. Svår att fota när objektet har för mycket spring i benen.

Lite missnöjd blev jag med halsvolangen. Den såg så böljande ut på bilden i tidningen, men min vill mest bara vika sig konstigt. Jag funderade ett tag på om jag borde ha kört en bredare och/eller tätare sicksack längs kanten för att styva upp den lite, men det hade nog fått motsatt effekt. Jag får väl stryka på den om hon ska ha den någon gång på ett finare tillfälle och hoppas på att det hjälper.

Vad jag gillar däremot är nedre delen av klänningen, att man får lite vidd i kjolen. Det blir en fin detalj och lite mer rörelsefrihet för ungen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s