Mysklänning

Jag hittade ett mönster på en klänning hos Ottobre som egentligen var ämnat för sweatshirttyg, men jag hittade ett fantastiskt mjukt modaltyg som jag valde att sy i istället. Som vanligt gör jag mina egna klänningar 1 dm längre för att få den längd som jag är bekväm i. Jag passade också på att göra ärmarna 2 cm längre för att få till den där myskänslan. Det blev perfekt.

Jag tvättade tyget innan jag klippte ut bitarna, men likväl krympte det lite till vid första tvätten. Det visade sig vara bra för jag har funderat på om jag skulle sy in den för den blev för bred. Det hade varit jobbigt med tanke på fickorna så jag ville gärna slippa. Nu verkar det gå ändå.

Jag gillar att det inte bara är en helröd klänning utan att det händer lite tack vare sömmarna. Tyvärr blir det ju inte samma sak om man syr våffelsöm som var det bästa jag hittade på min symaskin som om man har en coverlock och syr en flertrådig söm. Nu fick jag nöja mig med mindre, och det fick mig att börja fundera på när det är värt att komplettera maskinparken med en till maskin. Men jag älskar de råa kanterna. Det som kvarstår är att ånga sömmarna och se om de bubblar sig mindre efteråt, men det hanns inte med innan påskresan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s