Mysiga short med fickor

Eftersom förra försöket på shorts som inte gick så bra så bestämde jag mig för att hitta ett nytt mönster att sy efter. Jag var inte riktigt säker på om det skulle bli mysshort att ha i sommar eller pyjamasshorts att sova i när det är lite varmare. Jag hittade ett par i Ottobre 2013-3 som jag bestämde mig från att utgå ifrån. De såg långa ut, så jag klippte ut mönstret enligt ordinarie storlek på bredden och två storlekar mindre på längden under grenen. I slutändan blev de ändå jättelånga, eftersom de slutade halvvägs ner på vaden på tösen (det var hon som fick bli försökskanin), så jag klippte av 10 cm och fållade därefter. Det blev klart bättre. Vad jag gillar med mönstret är kontrastremsorna på sidorna. Egentligen skulle de vara av poplin, men det hade jag inget hemma så det fick bli överbliven trikå där också.

Mudden däremot blev misslyckad. Egentligen ska det vara snörning också, men eftersom ingen av mina ungar låter snörena vara i fred så lät jag bli att sätta dit dem. Jag lärde mig dock för sent att om jag skippade snörena så skulle jag haft högre mudd. Nu blev det så lite mudd kvar, och i nederkant är den ju utdragen av byxorna, så det är inte så mycket kvar som gör att de sitter uppe. Jag får se om jag ska försöka sy in dem eller om jag måste sprätta mudden och sy dit en ny.

Framifrån

Framfickorna blev jag nöjd med. Det var en del pill innan jag fick ordning på sömsmånen, men till slut satt de på plats och det blev riktigt fint tycker jag. Synd bara att man inte riktigt ser detaljerna eftersom de försvinner i det mönstrade tyget.

Ficka fram

Jag råkade missa vad det stod i mönstret och klippte ut dubbla fickor bak. Jag tyckte dock det blev bättre så, så jag sydde på båda. Fuskade dock lite med att få rundningen så där fantastiskt jämnt och fin. Jag vek lite, nålade lite och sydde sen fast. Det fick duga, även om det blev lite kantigt på sina ställen.

Bakifrån
Ficka bak

Summa summarum så var det lite för mycket jobb för ett par pyjamasshorts, och vem behöver ens fickor på dem. Så ska jag göra sådana i framtiden så får jag nog göra om mönstret till helt utan fickor och kanske utan sidorremsan också. Vi får se. Som vardagsshorts funkar de utmärkt, men mudden måste vara högre så de sitter kvar uppe.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s