Sydag

I helgen hade jag lyxen att få sällskap vid symaskinen av en vän. Medan våra makar tog hand om ungarna hela dagen fick vi sy i lugn och ro. Eller, åtminstone hela förmiddagen och delar av eftermiddagen. Sen var det fyra ungar som sprang omkring och hittade på bus.

Målet med dagen var att min vän skulle sy en tröja var till sina barn, och jag skulle stötta i hur man gör och samtidigt få lite sytt själv också. Det tog längre tid än vad jag hade väntat mig, men å andra sidan har vi en hel del distraktion emellanåt samt att vi bitvis sydde på min maskin båda två pga tvillingnål och sömmar. Resultatet blev en tröja klar och en utklippt för henne del och en t-shirt klar från min sida. Jag hade klippt ut tyg för två till, så jag såg till att sy klart dem också lite senare.

Lillen fick en t-shirt med ”tataaa” (=traktor) som han var vansinnigt nöjd med. Dessutom var det hans som var klar först vilket inte gjorde det sämre. Han fick prova den och sedan sprang han runt i den resten av kvällen.

Sedan var det dags för två till storasyster också. Hon börjar växa ur sin garderob så det var dags att fixa påfyllning där så lillebror har något att ärva också. Hon fastnade mest för sina nya giraffer, och vägrade ha något annat till förskolan dagen efter trots att det egentligen hade varit mer lagom med en långärmad då. Själv är jag inne på raglan just nu med ärmar i kontrastfärg. Det är så snyggt.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s