Byxor till en snart tvååring

Lillskrutten vet verkligen hur man sliter ut sina byxor. Det är hål i knäna på snart alla byxor, och då var det ju länge sedan han slutade krypa. Byxor har helt enkelt det tufft på honom i alla hans lekar och klättrande. Jag bestämde mig därför att se till att förekomma honom lite genom att fixa knäskydd på byxorna av muddväven. Det blev en variant på mitt gamla hemmagjorda mönster för baggy byxor, för de gamla var lite väl breda för att knäskydden skulle hamna rätt. Första försöket blev misslyckat. Jag verkar aldrig lära mig vad som är lagom längd på hans byxor. Dessa gröna nedan gick att vika upp hela mudden på, då blev de precis lagom långa. 🙈Dessutom hamnade knäskydden för långt ner trots mina mätningar. Gör om, gör rätt.

Blev visst en julig färgkombination. 🎅

När jag ändå höll på att pyssla så passade jag på att trycka lite med textilfärg. Det blev lillebrors namn baktill. Egentligen hade jag tänkt trycka rakt över rumpan, men då hamnade en bokstav rakt över sömmen, och det hade inte sett snyggt ut, det räknade jag ut utan att prova.

Så, det blev ett nytt försök och en ny färg. Han är så inne i sin rosa period nu, så det var så skoj att se honom i de här byxorna idag. Denna gång med kortare ben, kortare grenhöjd, lappar på rätt ställe och några hjärtan som förgyllde hans dag. 😍

Namnet på baken även denna gång

Knälapparna blev inte det snyggaste jag har sytt, det ska jag villigt erkänna. Första varianten körde jag med sicksack, men det blev tragiskt resultat. Allt bara bubblade sig och strykjärnet hade inte mycket att sätta emot. Andra varianten blev det tvillingnålen istället. Synd bara att den är så svår att svänga, hörnen ser ju ut som skrutt. Men mudden blev slät och sitter kvar (än i alla fall).

Annons

En kommentar på “Byxor till en snart tvååring

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s