Ny symaskin

Nu är den äntligen här, och testad dessutom. Jag var och hämtade ut den i måndags för 2 veckor sedan på Pastellen i Gamla Gävle, och jag fick en kurs på nästan 3 timmar i hur den fungerar. Kerstin är verkligen en superduktig och servicefokuserad människa. Tänk vilken skillnad jämfört med att köpa den på nätet och sedan försöka klara sig själv. Även om den är användarvänlig så är det mycket inställningar och små detaljer att hålla ordning på. Det blev en Baby Lock Ovation som tillskott till min Janome Skyline S3, som har både overlock och coversömmar. Jag önskar att jag kunde säga att jag har sytt i 2 veckor nu, men så har det inte varit. Efter kursen var det hem, packa, åka på semesterresa, komma hem med magsjuka som rullade igenom nästan hela familjen och sen potträning av unge på det. Inte två sekunder över för en själv kan jag säga.

Innan jag packade upp den gjorde jag vad jag borde ha gjort för länge sedan – fixade ett sybord till mig. Tidigare har symaskinen fått dela bord med skärm och dator i kontoret. Nu packade vi upp extrabordet och städade samt möblerade om i kontoret så vi fick plats med det. Så nu har jag ett eget bord att sitta vid när jag syr och slipper flytta runt allt mellan förvaringshyllan och skrivbordet. Så skönt! Sedan dess har jag också fixat 3 nya lådor på hjul för alla mina tyger som jag förvarar under bordet, så att allt är samlat på samma ställe. Det enda som saknas är ett utrymme att klippa ut tyger på, så det får bli på golvet i vardagsrummet även i fortsättningen.

Sybordet.
Fina overlocken, ännu inte testkörd hemma. Trådhyllan bakom.
Den gamle trotjänaren, samt alla tillbehör insorterade i lådor.

Så, härom dagen kom jag till slut igång med att sy igen. Jag gick igenom snabbkartan med sömmar och provade ett gäng av dem på bomullstrikå och testade olika inställningar och vad som hände. Det kommer ta ett tag att lära sig sy så att sömmen hamnar där jag vill ha den. 10 mm sömsmån och kanten vid pressarfoten funkar ju inte längre. Jag satt också ett bra tag och slet mitt hår för att coversömmarna inte blev ett dugg elastiska, vilket är en nödvändighet då jag syr så mycket i trikå. Jag hittade till slut en ratt att justera på samt konstaterade att kortare stygnslängd ger stretchigare sömmar. Inte så mycket som jag hade velat, men det funkar. Sömmarna och inställningarna har jag sparat så jag vet vad jag får med olika inställningar. Ska så småningom fixa en pärm att sätta in dem i. För närvarande så ligger de bara i en hög. Nedan syns vad jag hann med första kvällen. Det gav mig verkligen mersmak.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s