Lille tigern 🐅

I helgen hade vi födelsedagskalas för minstingen. Eftersom han Ă€lskar djur och framförallt sin tiger (som vissa sĂ€kert skulle kalla lejon 😉) sĂ„ bestĂ€mde jag mig för att sy en tigerdrĂ€kt Ă„t honom. Jag hade sedan tidigare köpt hem ett tigerrandigt tyg frĂ„n So Sew Me som jag egentligen hade tĂ€nkt göra en tröja av Ă„t vardera unge, men pga tidsbrist har det blivit liggandes. Nu blev det Ă€ndrade planer med ganska kort varsel. Jag ritade ett mönster pĂ„ en onepiece Ă„t honom, min första sĂ„ jag var minst sagt orolig för att den inte skulle bli bra. Hade alla tidigare tröjor och byxor att utgĂ„ ifrĂ„n samt en bild pĂ„ en onepiece som förebild. Vet inte hur mĂ„nga gĂ„nger jag kontrollmĂ€tte pĂ„ ungen som aldrig ville stĂ„ still. Till sist nöjde jag mig, efter att i sista sekunden ha lagt till nĂ„gon vĂ€xamarginal hĂ€r och dĂ€r. Visade sig bli aningens mycket vĂ€xamarginal pĂ„ lĂ€ngden, men eftersom han fortfarande vĂ€xer sĂ„ det knakar sĂ„ Ă€r det inte hela vĂ€rlden.

Full fart pÄ tigern.

Jag hade svĂ„rt att bestĂ€mma mig för vad det skulle bli för ”mage” pĂ„ drĂ€kten. Helst hade jag velat ha sammet, men med min korta framförhĂ„llning sĂ„ lyckades jag inte fĂ„ tag pĂ„ det i vit fĂ€rg. IstĂ€llet köpte jag ett stycke fuskpĂ€ls frĂ„n Ohlssons tyger och sydde fast utanpĂ„ drĂ€kten. Den blev minst sagt tjock och luddig, sĂ„ den sticker ju ut rĂ€tt rejĂ€lt frĂ„n det tunna trikĂ„tyget, men sonen ÄLSKAR luddet. Han har det som gosefilt. 😍Det tog ett tag innan jag klurade ut hur jag bĂ€st skulle hantera den luddande fuskpĂ€lsen, men till slut sĂ„ fĂ„llade jag den med en stygntĂ€t, smal overlocksöm och sydde sedan fast den pĂ„ drĂ€kten i fĂ„llkanten med raksöm. Eftersom allt ludd stĂ„r Ă„t alla hĂ„ll sĂ„ syns kanten Ă€ndĂ„ vĂ€ldigt lite.

Helbild framifrÄn

Halsen bandkantade jag (vilket blev alldeles för löst, mÄste lÀra mig strÀcka ut mudden mer nÀr jag anvÀnder nya bandkantaren) och Àrmar och ben fÄllade jag med dubbel coversöm. Det var inte en helt lyckad söm, för bitvis försvann den nÀstan ner i materialet. Jag hade hellre kört pÄ en blindsöm, men i brist pÄ blindsömsfot till overlocken sÄ fick det vÀnta. Ska dock införskaffa mig en sÄdan har jag insett.

Baksidan löste jag helt enkelt genom att sy dit nĂ„gra kardborrebitar i ryggen för att snabbt och enkelt kunna komma i och ur den. Det behövs nu sedan han slutade med blöja. 😅

Nöjd liten gulleplutt 😍

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s