En mantel till

Nu ligger jag långt efter med bloggandet. Jag har sytt en hel del sedan sist, men har dels varit gräsänka alldeles för många dagar i sträck i 2 omgångar, dels inte haft foton på mottagaren av det sydda för att kunna blogga om det. Men nu har en liten födelsedagskille fått en ny mantel. Det är min systerson som blev så avis på storasysters mantel att hans mamma önskade en till honom också. 💕Den här gången önskades en i ett lättare material än viskosen jag använde senast. Jag är ju så kass på vävda tyger och hittade inget vettigt i lokala butiken, så jag chansade och beställde hem chiffon från tyg.se. Den var lite mer transparent än vad jag hade önskat, men det verkar inte ha gjort så mycket.

Färdiga resultatet.

Eftersom lillebror är lite mindre blev den här lite kortare än den förra, och det blev även någon stjärna mindre. Stjärnorna är även denna gång från ett stretchigt guldtyg från Ohlssons, precis som kragen nedan (resterna från senast). De var ett elände att sy på viskosen, och än värre att få att sitta snyggt på chiffonen. Ibland ville jag bara gråta över hur bubbligt det blev, men jag vet ju att mottagaren inte bryr sig. Och manteln var ju inte tänkt att vinna pris för snyggast sömnad, utan för att lekas med i mängder. 😍Och då tror jag att den blev riktigt bra.

Kragen fästs med kardborre, vilket inte syns alls på denna bild.

Kan lite önska ändå att jag hade sytt på fler stjärnor, för när den väl var på så ser man inte så många åt gången eftersom manteln veckar sig. Attans! Annars tycker jag att den blev riktigt snygg på, men med så söt modell är det ju svårt att misslyckas. 💕Däremot var det svårt att få honom att stå still med manteln på så det blev ett skarpt foto, hälsar hans mamma. 😄

Sötaste födelsedagsbarnet. Foto: hans mamma.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s