Himmelska joggingbyxor

Nu när det går mot kallare tider konstaterade jag att det var dags att överge bomullstrikåtyget för en stund och utöka mitt tygförråd med joggingtyger. Jag hittade ett fantastiskt stjärnhimmeltyg på Rosa huset, och passade då även på att köpa ett turkost också. Jag hade en idé om att använda båda tygerna till samma byxa, för att få lite mer liv i det. När tygerna kom visade det sig att det var väldigt olika kvalitet på dem. Himmelstyget var lite tjockare och gosigare på insidan, men framförallt var det blåa mycket stretchigare. För att utnyttja stretchen där den behövs som bäst så satte jag den över knäna samt använde den som mudd. Kompletterade med en resår i midjan för att byxorna skulle sitta bra. Det var inte riktigt vad jag hade tänkt mig först, men jag är nog rätt nöjd med dem ändå skulle jag säga.

Storasysters byxor
Lillebrors byxor
Baksidan blev helt i himmelstyget

Byxorna på stora tjejen sitter lite tajt, för när jag bad henne prova dem när jag sytt klart dem vägrade hon ta av sig tajtsen hon redan hade på sig. Istället provade hon joggingbyxorna utanpå. 😂 Det är en bestämd liten dam, det där.

Stretchiga lapparna hamnade på helt rätt ställe. 😅

Mönstret till dessa byxor ritade jag själv utifrån tidigare mönster, fast gjorde dem lite större (guuuud vad de växer, ungarna). Dessutom skulle jag försöka få dit mittendelen fram på rätt ställe så att stretchen verkligen hamnade över knäna och inte under. Jag mätte otaliga gånger på ungarna och ritade om mönstret 4 eller 5 gånger innan jag till slut vågade klippa i tyget. Men det blev riktigt bra på första försöket så jag är så sjukt nöjd. Ungarna också, de älskar dem. Snygga och lekvänliga, kan inte bli bättre. Som en extra finess så kom jag på att jag kunde sy ungarnas namn på namnlappen baktill på symaskinen, så slipper vi helt problemet med att märkpennan bleknar i tvätten. 👍

Finaste gullungarna som inte ville stå still, därav suddig bild. Fotograf: maken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s