En lite roligare tröja

Jag har för en gång skull hunnit med att sy något till mig själv igen. Härom veckan shoppade jag hem lite nya mönster, och jag kunde inte låta bli att ge mig på detta, Homerun honey från So Sew Me, på en gång (eller nja, så fort förkylningen jag har dragits med i en vecka gett med sig så jag hade någon ork över till annat än att bara sova). Jag har haft en limegrön viskostrikå från Jonic-textil liggandes hemma i tyglådan sedan i våras, då jag hade planerat att sy en långärmad tröja av det. En kombination av inte hittat mönstret än och inte hittat tiden (nja, eller prioriterat) plus en sommar där emellan gjorde att det inte har blivit av förrän nu. Jag köpte mönstret på pdf och skrev ut, men tyvärr lyckades skrivaren minska ner utskriften lite, så kontrollrutan stämde inte med vad den borde vara. Jag fick därför lägga lite tid på att ta mina mått och kolla av vilken storlek jag skulle ha just här, inte bara rita min standardstorlek rakt av för då hade den blivit tajt. 😅Det var med facit i hand inte helt fel, för jag justerade lite här och där utifrån mina mått. Det trevliga med den här tröjan enligt mig är att den är raglanärmar på, vilket förstås ger en bättre effekt om man har annan färg på tyget på ärmarna. Dessutom var den en fin halslinning på, inte för tajt men ändå inte för urringad. Sen har den långa muddar på ärmarna, vilket också kommer ge en fin effekt när man kör annat än enfärgat. På den här tröjan syns det bara marginellt att muddarna är tajtare än överdelen av ärmarna.

Nej, jag har inte brutit handleden. Är bara inte bäst på att posera. 😂Det här var bilden då tröjan gjorde sig bäst.

Jag funderade på att sy synliga sömmar istället för overlock, men ändrade mig till slut och gjorde istället en ”ren” tröja. Får öva lite mer på att få till det med måtten på sömsmånen med flatlocken innan jag ger mig på det, och kanske börja med bomullstrikå istället för viskostrikån som i mitt tycke är lite mer svårhanterlig. Så därför gjorde jag fållen med blindsöm istället för en cover, vilket också blev snyggare. Allt hade säkert sett ännu snyggare ut om jag bara hade orkat stryka den också när jag var klar. 😁Tyvärr bråkar jag fortfarande med bandkantaren. Det är så svårt att få till lagom sträckning av mudden så ibland blir kanten bubblig för att mudden är för lös, och ibland blir tyget bubbligt (som här) för att mudden är för hårt spänd. Antar att övning ger färdighet, men jag tycker då fortfarande att det är svårt att få till.

Lagom långa ärmar och rörelsefrihet! Skönaste tröjan.

Även baksidan blev helt ok tycker jag, bubblar sig en aning. Fållen var ett elände att sy med blindsöm med tanke på rundningen, så ska jag göra den här igen så funderar jag allvarligt på att släta ut svängarna lite. Jag skulle också göra den någon cm längre, typ 2 kanske. I övrigt är jag toknöjd med min färgglada tröja.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s