Adventskalender

I år fick jag för mig att det var dags för en riktig adventskalender. Ingen av ungarna har haft det förut, så nu tänkte jag gå all in och fixa en hemmagjord. Jag vägrar köpa en med choklad i, och de med en bild bakom lockar dem nog inte så mycket. Så det blev en kalender där vi blandar leksaker med lite ätbara saker men även göra-grejer (t.ex. en pärlplatta för att pärla på, eller en pepparkaksform när det är dags att baka). Jag tror och hoppas att det kommer bli succé. Det blev dock lite jobb med att få ihop den. Jag köpte 2 m linnetyg från Ohlssons tyger och satte sen igång med att skära ut 48 tyglappar. Sen var det bara att sy ihop dem: fålla övre kanten, vika på mitten och sy andra sidan och botten. Till fållsömmen använde jag den gamla jeanstråden som jag nog aldrig skulle ha fått användning för igen annars tror jag. Blev lagom julrött också, så den passade fint.

Skönt när det var klart!

Därefter fixade jag numreringen genom att klippa ut cirklar och skriva datum på. Då alla påsar inte är lika stora så tänkte jag att det kunde vara bra att i framtiden vara flexibel med vilken storlek som ska användas till vilken dag. Som mått för cirklarna fick en doseringskopp från ungarnas hostmedicin duga.

Sen började ett annat tidskrävande jobb: att fylla påsarna med prylar. En del av dem fyllde vi med leksaker. En hel del av dem är fortfarande tomma, eftersom de ska innehålla något ätbart som får läggas i strax före ”lucköppningen”. Andra blir symboliska saker för något vi ska göra, som en pepparkaksform när det är dags att baka. Efter att alla påsar var klara var det bara att knyta ihop dem och hänga upp dem i köksfönstret i jutesnöre som jag hittade på Panduro.

Ungarna var lyriska i morse när det var dags att ta ner första påsen. 💝
Annons

En kommentar på “Adventskalender

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s