Garderobsrensning och -påfyllning

Lillebror har från en dag till nästa växt ur nästan samtliga sina långärmade tröjor. Lillskrutten är snart ikapp storasyster, trots att det skiljer nästan 2 år på dem. Så efter att ha rensat ur hans garderob på små tröjor så fick de tröjor som var på gränsen till små för storasyster flytta över till lillebrors garderob. Det brukar alltid vara förenat med tårar från storasyster och protester från lillebror (”inte min!”), men den här gången gick det riktigt smidigt. Konsekvensen blev då istället att storasysters garderob blev minst sagt gles på tröjhyllan istället. Så för att göra henne lite gladare när hon just blivit av med nästan alla sina favoriter så fick hon välja tyger ur förrådet i syrummet till nya.

Första tyget hon valde var ”pappas camouflagetyg”, men hon ville absolut matcha den med rosa ärmar. Mönstret är från Ottobre 2016-1. Andra tyget hon valde är en stor favorit, ödletyget som är inköpt på Pastellen i Gävle. Nu kunde hon äntligen matcha sin favoritmössa. 💕Denna tröja blev en fuskomlott från Ottobre 2015-4. Omdömet blev att ödletröjan var ”så fin” och camotröjan ”så cool”. Kul att man ännu kan göra småttingarna nöjda.

Två tröjor räckte inte långt, så efter att ha köpt lite mudd och annat i rätt färg så fortsatte jag. Nästa ut blev en till fejkomlott, den här gången i ett lite sötare tyg, nämligen ”supervalparna” som de heter här hemma. Här minns jag inte varifrån jag köpt tyget, då det var ett bra tag sedan. Dottern var lycklig över att få sista resterna till sin garderob, då lillebror har byxor i samma tyg och hon inte haft något.

Nästa tröja ut blev klar idag. Av detta tyg från So Sew Me har jag sedan tidigare sytt en klänning åt mig själv, och det var många avundsjuka blickar från dottern då att hon inte fick något den gången. Nu gick sista resterna här till hennes tröja, och hon var så glad att hon ville byta direkt när den var klar. Här fick jag lite problem, för mudden som jag hade köpt visade sig inte alls passa tyget, så jag fick skära kantband av tyget istället. Det var på håret att det räckte: den gula hade jag mindre än en dm kvar av när jag kantat klart halsen. Ärmarna fick istället bli rosa och till fållen längst ner fick dottern välja färg. Här avslutade jag för en gångs skull med en flatlock istället för blindsöm, så det var rätt viktigt att få en nyans som passade. Valet föll lite otippat på limegrön, men jag får ge henne att det passade när man väl såg det ihop. Det enda som stör mig nu är att jag trots minutiös mätning inte har fått mönstret på framstycket helt horisontellt. 🤦‍♀

Limegrönt. Varför inte?

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s