Kalsonger

Jag fick mersmak på att sy underkläder. Minstingen behövde verkligen byta storlek nu, så jag köpte mer glitteresår från Bibbis textil och satte igång. Först fick han ett par där jag provade sömmarna lite. Jag behöll flatlocken till grenen och baktill, men valde blindsöm till fållvikningen. Det blev så mycket bättre.

När metoden satt var det bara att börja massproducera. Ett femte par skulle ha varit med på bilden nedan, men de är tydligen alltid i smutstvätten när jag vill fota. Man kan väl säga att efter denna insats så leder jag för tillfället kampen mot översvämningen i stuvlådan. 😁

Jag hade sedan tidigare ett mönster åt maken, Big bad boxers från So Sew me. Efter att ha konstaterat att utskriften av mönstret inte blev skalenligt så började jag peta lite i måtten innan jag klippte ut tyget för första uppsättningen. Det skulle jag inte ha gjort. Jag vet inte hur jag mätte egentligen, men maken tyckte att kalsongerna ändå gjorde större nytta om de täckte hela rumpan, och inte bara halva. 😂Så, gör om och gör rätt. Andra försöket blev nedanstående variant. Dessa blev inte heller helt bra eftersom fronten blev för snäv. Så till nästa försök så har jag ritat om mönstret lite, så ska vi se om jag kan få till en modell som passar maken också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s