Det tar sig!

Då maken är ganska kinkig med sina kalsonger och framförallt deras passform så gäller det att vara utrustad med tålamod och ett öga för vad som ska förändras. Den här gången var det dags för version 3. Jag utgick från So Sew Me’s mönster Big Bad boxers och sen började jag beta av alla önskade förändringar en efter en. Till slut fick jag ihop något som nog blev rätt lyckat ändå. Får se när han har haft dem en hel dag hur de känns.

Eftersom det skulle bli tredje sydda paret så bad maken mig att testa på något lite billigare tyg än digitaltryck, och gärna något enfärgat så det inte skulle vara sånt slöseri på flashiga tyger. Jag grävde i lådorna och det enda jag hittade i tillräcklig kvantitet och med rätt kvalitet på tyget var korallrosa stretchjersey från Stoff och stil. Tur att maken inte är rädd för lite färg, även om han inte direkt har mycket rosa i garderoben. Vi tuffade till dem lite med svart söm istället för rosa.

Eftersom sömmarna gick i kontrastfärg så ville jag fortsätta köra på flatlock vid benfållen också istället för blindsömmen som jag normalt sett väljer. Det är då verkligen inte lätt att sy lagom långt från kanten så att sömmen blir snygg och sy rakt. Tur att maken ska ha kläder utanpå dessa så ingen annan ser sömmen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s