Joggingbyxor modell smala

Systersonen är spensligt byggd, och att hitta byxor som passar då är inte helt enkelt. Han gillar joggingbyxor, men eftersom de per definition brukar vara lösa och lediga så blir de gigantiska på honom. Han har flera byxor av en modell som passar honom, men de tillverkas inte i större storlek än den han har nu. Nu börjar de bli på gränsen till för små dessutom. När jag hörde detta i julas när vi var där så erbjöd jag mig att sy ett par åt honom i nästa storlek. Systersonen blev jätteglad, så jag tog måtten på hans nuvarande byxor, justerade efter behov och ritade sedan upp ett mönster när jag kom hem. Själv fick han leta tyg som han gillade. Det var inte något han var van vid om jag säger så. 😁Efter att ha letat runt länge fastnade han hos So Sew Me (va, lik moster eller? 😄) Efter att ha lärt sig vad öglad och flossad baksida innebar så hittade han till slut flera tyger han gillade. Jag köpte hem två av dem. Första paret blev i tyget liquid marble. Då jag inte hittade någon mudd som passade så köpte jag helt sonika hem en remsa med chalk stripes i trikå och använde det istället. Joggingtyget är ju inte särskilt tjockt, så det passade väldigt bra med en trikå istället för mudd. Mönstret blev enklast möjliga, muddar nertill, resår upptill i kanalen i ”mudden”, inga fickor. Tanken var att skicka ner dem och låta honom prova dem och se om jag behöver anpassa mönstret något till nästa par. Är också sugen på att lägga till fickor då.

Byxan i sin helhet
Mudd vid benslut
Byxan i profil

Han valde verkligen snygga tyger enligt mig. Roligt också att han vågar välja något annat än svart/enfärgat som hans garderob tydligen brukar se ut när han handlar i butik. Han har ju sedan tidigare en hoodie och ett linne i regnbågstyg från mig, det slår ju det mesta i färg förstås.

Efter att ha provat byxorna justerades mönstret lite grann i midjan och sedan sydde jag par nr 2, även dessa i tyg från So Sew Me. I det här fallet blev det en riktig muddväv i både midja och nedtill.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s