Fler byxor till mig själv

Efter de första byxorna efter mönstret Shake a leg till mig själv så fick jag mersmak. När jag dessutom såg hur snygga syrrans byxor blev i det randiga tyget från Ohlssons tyger så var jag tvungen att sy ett par till mig själv. Jag körde exakt samma upplägg på fickor, vikresår från Bibbis textil vid fickorna, och inre fickpåsar istället för att sy fast fickpåsen i framstycket.

Mönsterpassning på fickan den här gången också.

Jag ansträngde mig lite mer på mönsterpassning mellan höger och vänster sida den här gången. Rätt nöjd själv med grensömmen. 👍Enda nackdelen med byxorna är att de blev lite väl låga. Jag insåg för sent att byxorna i vanligt jerseytyg stretchar ut sig på höjden också när man har dem på sig, men dessa är ju bara stretchiga på bredden. Så de blev lite väl låga när jag sitter ner. Får köra långa tröjor över i fortsättningen.

Nästa par blev ett till par i jersey, närmare bestämt Spacetrikån från So Sew Me. Så fantastiskt tyg alltså. Dessa byxor åkte på direkt när de blev klara. Skönt att slippa mönsterpassningen för en gångs skull. I övrigt var det samma upplägg som tidigare, dvs resår i midjan, blindsöm vid fållen längst ner, fickor fram och bak. Nu har jag två par byxor till som jag kan ha på jobbet utan att skämmas. Dessa har jag dessutom fått beröm för flera gånger. Av manliga kollegor! Då vet man verkligen att de menar det, för de ser ju aldrig något i vanliga fall. 😁

Vikresår även på dessa.
Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s