Volangkjol

Jag har länge velat göra en volangkjol till dottern, men jag har inte hittat något bra mönster. De flesta ”volang”kjolar jag har hittat sys direkt i underkant på volangen ovan, och det var inte vad jag var ute efter. Jag vill ha vågor som rör sig när man snurrar. Eller ja, dottern vill det. 😊Till slut hittade jag ett blogginlägg från Syltig&Saftig som var hyfsat lik det jag var ute efter. Jag tog med mig grundidén, ändrade lite på mönstret och justerade efter dotterns storlek. Jag valde också att sy ihop alla volangerna först till rundlar och sedan sy fast dem på underkjolen. Det här mönstret var lite knepigt att få ihop, så efter en massa testning gjorde jag min egen tutorial, inklusive inställningar på hur man får till både rynkning och rullfåll.

Jag la en hel del tid på att få till rynket. Körde jag med rynktrådar blev det inte en elastisk söm om jag inte fick bort dem efteråt (vilket inte gick på den översta volangen som hamnade mellan resårkanalen och innerkjolen i sömmen, och det är svårt när man har sytt över med overlocksöm överlag). Körde jag med hög differential på overlocken så blev sömmen utdragbar, men den stretchade inte tillbaka igen så det var ett elände att sy fast volangen på underkjolen innan den hade dragit ut sig igen medan jag nålade fast och sydde den. Jag är fortfarande öppen för förslag på hur man bäst rynkar, den delen av processen går absolut att förbättra.

Tyget är från Pysselnabon. Tyget har blivit liggandes längst ner i en låda i säkert ett halvår, så det var på tiden att det kom till användning nu.

Dottern älskar den 💕
Annons

En kommentar på “Volangkjol

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s