En snurris till

Efter att ha sett en bild på Simolibos blogg som jag hade uppe så ville dottern absolut ha ett trasigt hjärta som applikation på sin nästa klänning. Efter att ha bollat lite fram och tillbaka så hade hon bestämt designen (o ja, det är inte jag som gör det så ofta längre, hon är ju stor nu, hela 4 år! 😄). Själv fick jag äran att sy. Jag började med den trasiga applikationen, dvs hjärtat. När den väl var på plats var det ”bara” att sy ihop kjolen och sedan klänningen. Det tog en liten stund, men det var det värt för dottern är såååå nöjd med sin nya klänning.

3/4 cirkelkjol

En liten miss blev det: kjolen skulle ha varit helcirkel. På något sätt måste jag ha räknat fel när jag mätte ut tårtbiten till kjolen. Midjemåttet blev rätt, men inte nedre delen av tårtbitarna. Nåja, dottern har ännu inte märkt detta, så det kan inte vara helt tokigt med 3/4 kjol heller. 🤪

Fint fall
Närbild på hjärtat.

Nederdelen fållades denna gång av rullfåll med en ny regnbågsfärgad tråd jag har införskaffat. Passande med tanke på hur ofta kjolen byter färg när man ska sy runt hela. Jag gillar rullfåll, lite busigare och mer levande än vanlig fållning, så det här blev riktigt snyggt enligt mig.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s