Applikationer

Ända sedan jag var på sylan för evigheter sedan så har jag varit sugen på att testa på applikationer. Min kompis syr så fantastiska applikationer på sina plagg, så jag kände att jag ville testa. Jag kollade med ungarna vad de skulle vilja ha för motiv om de fick välja fritt. Det blev spindelmannen och Elsa. Inte lättaste motiven att börja med kände jag, men man måste ju ha en utmaning. Sagt och gjort, med diskussionen om hur och varför från sylanet i minnet och Simolibos fina guide för hur man gör så satte jag igång. Nyliga inköpet av en markeringspenna som försvinner i tvätten eller inom 48 timmar var helt ovärderlig. Dock märkte jag att sytråd gärna sög åt sig färgen lite väl bra jämfört med tyg.

Sonens t-shirt då, med spindelmannen. Det här var första utförandet. Jag trodde att jag kunde fuska. Det gick inte. Första gången han såg den blev han så lycklig att han skrek och hoppade upp och ner innan han slängde sig på den och kramade den. 😍 Efter en liten stund tittar han på den och säger ”Mamma, var är spindelnätet?” Ja, det var det jag tänkte inte behövdes. Dagen fortsatte med frågor om det försvunna spindelnätet och när vi hade tvättat t-shirten och sonen fick hämta den själv på strecket någon dag senare så tittade han besviket på den och sa ”Nä mamma, spindelnätet har inte kommit fram ÄN”. 😨 Det var bara att bita i det sura äpplet och sy nät. Förstärkt raksöm på alla sömmar, och redan en t-shirt av den så bökigt att komma åt. Det tog en stund. Men så värt det när man såg lyckan hos den lille när vi ÄNTLIGEN hade hittat nätet (hans ord). 😁

Före
Efter

Sedan var det dags för dottern att få sin Elsa. Den var inte heller helt okomplicerad. Hon fick vara med och bestämma lite hur t-shirten skulle se ut, vilket var klart uppskattat. Det slutade med fjärilsärmar och volang nedtill. Hon fick testa glittertråden till ärmarna också, men jag var inte säker på att den skulle räcka runt volangen, så där blev det blått istället. Själva applikationen gjordes klar innan jag sydde t-shirten, den lärdomen tog jag med mig från spindelmannen. 😁 Det tog sjukt mycket längre tid att göra en applikation än jag hade tänkt mig, men jag valde väl inte de lättaste motiven. Men det var roligt och väldigt uppskattat av ungarna.

Tösen i t-shirten
Närbild

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s