Lite mer sommarkläder

Jag tog en kväll och kompletterade sommargarderoben för ungarna en aning. Jag hade hittat fina tyger med minionerna och draktränaren på på Rosa huset, så ungarna var helpepp. Det blev sytt efter behov och önskemål, dvs sonen fick 2 par shorts till så vi äntligen kan lägga undan hans 104’or från förra sommaren, och dottern fick en kjol. Mönstret till shortsen var som vanligt en avklippt variant från ett byxmönster i Ottobre. Den här gången gjorde jag dem i en storlek större, så kan han förhoppningsvis ha dem nästa sommar. Jag kanske är optimistisk, men något år måste det ju hända att de kan ha samma kläder som förra säsongen, åtminstone de som var stora sist.

Shortsen klara för användning

Nu är även min logga på för första gången. 🤩 Dessa sydde jag på för hand , vilket tog sin lilla stund. Jag får komma på något sätt att få dit dem innan shortsen är färdigsydda.

Och så lillskruttans kjol. Hon ville absolut ha minioner (en total chock eftersom hon inte pratar om något annat än drakar de senaste veckorna), och det skulle vara glitterresår och så skulle det vara ”vågig söm” längst ner, dvs rullfåll. Hon vet då vad hon vill. Jag fick i alla fall välja färg på tråden den här gången, det brukar aldrig hända annars. 😀 Kjolen blev en trekvartscirkelkjol, så det är rätt bra vidd i den när hon snurrar, men inte riktigt lika tung och otymplig som en helcirkelkjol.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s