Första försöket på träningsbyxor

Det är säkert ett år sedan jag köpte funktionstyg på Ohlssons tyger som skulle bli träningsbyxor, men jag har sedan dess letat efter rätt mönster. Nyligen hittade jag ett mönster på Peg legs på Pattern for Pirates. Det jag gillade extra mycket med dem är att det inte är någon resår i midjan, utan bara tajtare midjedel. Annars brukar alltid träningsbyxor halka ner på mig och då blir resåren snabbt väldigt obekväm.

Så, jag mätte och ritade mönster, valde bland alla tillval och landade till slut i ett par tajts i längd cykelbyxor. Eftersom första försöket på ett mönster ofta genererar ett gäng förbättringspunkter till nästa gång så började jag sy ett par i resterna som blev över efter Hasses bibs. När jag väl provade sedan så kunde jag konstatera att de bubblade sig i midjan och var för höga, var för lösa i grenen och var helt lösa runt nederdelen av låren. Jag visade dem för Hasse och vi kunde skämtsamt konstatera att de antagligen skulle sitta bättre på honom. En provning visade att det var helt rätt, de satt som en smäck. Så, han blev ett par tajts rikare och jag fick rita nytt mönster till mig med alla förändringar.

Sidofickor i nättyg (inga mer spillbitar kvar av camon).

Andra försöket var mer lyckosamt. Bättre midja, både höjd och omkrets, bra över låren och bättre skärning i grenen om än inte perfekt. Men jag är nöjd med dem så här långt. Dessutom sydde jag dessa med flatlock istället för overlocksöm vilket blev riktigt bra.

Jag har testat att springa i dem och de satt kvar där de skulle hela tiden. Jag har redan ritat upp ett första mönster för ett par hellånga till i höst.

Sidofickor även på mina. Jag gillade kontrasten med nättyg mot det mönstrade.
Dold ficka i midjebandet. Klockrent för nycklar som då ligger kvar och inte skramlar mot varandra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s