Kläder till släkten

Jag älskar verkligen när det jag syr uppskattas och används. Min systers familj stämmer verkligen in på den beskrivningen. Då och då kommer det ”beställningar” på kläder, och det är alltid lika roligt att se hur nöjda de blir. Den senaste tiden har jag fått ihop en ganska stor hög med kläder åt dem. Till att börja med syrrans byxor. De är sydda av ett stretchigt kostymbyxtyg från Ohlssons, men med resår i midjan för att maximera komforten. Modellen är Shake a leg från So Sew Me.

Framficka och skön linning med resår.

Av tyget som blev över sydde jag en kjol åt äldsta systerdottern. Hon hade en förebild, men hon ville ha den utan dragkedja, så då fixade jag det. Satt som en smäck på henne.

Sedan var det yngsta systerdotterns tur. Hon behövde byxor. Där utgick vi ifrån hennes älskade, utslitna baggy jeans i stretchtyg, och så sydde jag ett gäng i jogging istället åt henne. Alla tyger nedan är från So Sew Me. De gillar den sidan lika mycket som jag när det kommer till tyger.

Första paret byxor blev en test. Det blev några små justeringar, och sedan körde jag vidare med resten av tygerna. Slutligen så blev det mellanbarnets tur att få nya byxor i ny storlek. Här är testbyxorna till honom, de ligger just nu i ett paket hos Posten på väg till honom, så hur de sitter vet jag inte än. Roliga val av tyger har de gjort i alla fall, jag älskar dem.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s