Bikertröjor

Jag har velat hitta ett mönster till ungarna på tröja med dragkedja, men utan luva eftersom jag inte vill att de ska kunna fastna när de leker. Det är typ hopplöst att hitta en sådan i affärerna, så det är tur att man kan sy själv. Fick tips av en kompis om bikerjacket från MWPatterns. Egentligen är den gjord för joggingtyg, men det gick utmärkt att sy den i trikå också.

Först gjorde jag ett test av mönstret. Det är ju några moment och dragkedja gör mig alltid lite nervös så jag ville testa i billigare tyg innan jag sydde i fintyget. Dottern fick en röd-svart tröja, och för rättvisans skull blev det en grön-blå-röd till sonen också. Tygerna är från So Sew Me och Ohlssons tyger.

De här tröjorna blev ordentligt beundrade på förskolan.

Provsömnad var bra, jag lärde mig några bra knep på vägen om hur jag skulle göra, så jag slapp göra bort mig när det verkligen gällde. Ungarna hade nämligen beställt halloweentröjor. Att det är mitt i sommaren och att det är nästan ett halvår kvar till Halloween hade de ingen som helst förståelse för. Så jag hade beställt hem kaninzombiesar och hjärnor för att göra dem nöjda. Det funkade.

Snart dags för halloween. Eller…?
Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s