Att synas i mörkret

När vintern närmade sig blev de fleecefodrade mössorna snabbt lite för kalla. Lösningen var ju så klart att virka nya mössor i varmt, gosigt garn. =) Mönstret hittade jag som vanligt hos Bautawitch, och garnet med. Det blev ett underbart gosigt reflexgarn från Rico design. Reflextrådarna är tunna och kliar eller skaver inte mot huden, och det var förvånansvärt lättvirkat. Däremot är det inte att rekommendera att göra fel, för det är inte alls lika lätt att repa upp allt igen. Jag har testat… Garnet är som synes väldigt effektivt när det gäller att synas.

På mitt första försök gjorde jag varsin mössa med tofs åt dem. Jag tyckte det var sött, men det visade sig vara extremt opraktiskt. Det var ju helt omöjligt att ha mössan under lekhjälmen, och den är ju rätt bra när det är snö och halt ute. Sonens mössa blev dessutom för stor, så jag tog bort tofsarna på båda och repade upp hela hans och gjorde om den från början. Mönstret ger ju viss resår i mössan, men inte tillräckligt för att den skulle dra ihop sig och sitta kvar.

Version ett av mössa
10 min innan jag bestämde mig för att repa upp hela och börja om från början.

Andra försöket på mössa visade sig gå åt andra hållet och då blev mössan för grund istället. Då orkade jag inte göra en tredje version, utan jag virkade på en förlängning trots att den gick åt fel håll jämfört med mönstret och tappade i elasticitet. Det visade sig faktiskt att mössan satt bättre efter den lite mer stabila kanten så jag har inte så jättedåligt samvete över den kanske inte så estetiskt tilltalande mönsterändringen på slutet. Det var dock ett problem som kvarstod. Förskolan kräver märkning av alla kläder som cirkulerar där, och det var inte helt enkelt att sy in en lapp i dessa. Jag valde därför att märka upp dem lite mer iögonfallande. Ungarna älskar det!

Slutliga versionen av mössorna, uppmärkta och klara.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s