Världens sötaste nalle

Båda ungarna älskar sina t-shirtar med nallen på. Jag bestämde mig därför för att försöka få tygresterna att räcka till något mer. Lotten föll då på ett par byxor till lillebror. Jag kontrollmätte när jag satte upp min plan och konstaterade att det skulle räcka, men när jag väl skulle klippa ut tygbitarna fick jag slita mitt hår för att få det att gå ihop. Efter en hel del pusslande så gick det, men det var banne mig inte med mycket marginal. 😅

Allt som var kvar när byxorna var utklippta. Biten till höger är den största, sammanhängande delen.

Vad gäller byxorna så blev det mitt favoritmönster från Ottobre men den här gången i bomullstrikå istället för jeanstyg. Jag tror minsann de kvalar in på topplistan över sötaste byxorna jag har sytt. Jag gillar verkligen den där nallen, precis som mina barn gör. Syprojektet gick smidigt framåt, ända tills jag insåg att min förlängning av midjehöjden inte inkluderade fickorna, och tyvärr syns ju de på framsidan hela vägen upp på byxan. Det gjorde att jag dels fick kompromissa med höjden midjan-grenen, men även att min tänkta plan att göra en tunnel som resåren kunde löpa fritt i gick om intet. Istället var jag tvungen att sy ihop dem för att inte riskera att vikningen skulle gå upp. Nu hoppas jag innerligt att mina mätningar stämmer för jag har ingen lust att sprätta allt och göra om resåren.

Finaste byxorna
Ficka fram och linningen

Jag lyxade till det och satte bakfickor på byxorna, även om det i mönstret inte ska vara det på trikåbyxorna, bara de av jogging. Lillplutten älskar ju att plocka på sig saker. Nu får vi tömma fickorna ut- och in nästa gång är de ute, för är det något de älskar, de där små, så är det att plocka på sig saker i fickorna. Men på det stora hela så är jag nöjd med byxorna, både insatsen och resultatet. Ska bli spännande att se hur de passar när han får prova dem imorgon.

Bakfickorna
Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s