Matchande t-shirts till syskonen

Jag är ofta tveksam till att göra likadana kläder till ungarna. Dels för att det kan vara kul för dem att få känna sig unika, dels för att det är mycket lättare att hålla koll på vems garderob plaggen ska in i om man inte behöver läsa på lappar. Jag har gjort några enstaka dubletter förut, som stjöstjärnebyxorna, grisbyxorna och pyjamaserna som lös i mörkret (som dock fick olika färg på mudden). På syfestivalen tidigare i år köpte jag hem ett tyg med nallar på som båda ungarna blev helt kära i, så jag fick helt sonika se till att det räckte till varsitt plagg åt dem. Då det ändå börjar närma sig vår nu så fick det bli ett par t-shirtar till dem.

Det är första gången jag testar på raglanärm, men det lär inte bli den sista. Så snyggt det blev måste jag säga. Roligt att ha en annan färg/mönster på ärmarna, och med raglan så blir det ju lite mer lönt att ha en annan färg. Jag spånar redan på hur jag ska kunna klippa ihop mina stuvbitar så att jag får ihop en fin färgmatchning på nästa omgång t-shirtar. Hittills inga klockrena träffar får jag väl tyvärr medge. Mönstret den här gången är från Ottobre 2013-3, men istället för att mudda hals och ärmar så bandkantade jag dem. Behöll ändå skärningen på fram- och bakstycke så att halsöppningen blev aningens större. Skönt att slippa dra loss öronen varje gång man ska ha av tröjan. Sedan gjorde jag dem lite större än vad jag brukar så att de har lite att växa i i sommar.

Tröjorna blev succé. Jag gjorde klart den till lillen först, och storasyster började nästan gråta när hon förstod att hon inte hade någon än. Så, det var bara att sy klart den illa kvickt. Hon fick vara med och sy lite under dagen, och nästa morgon kunde hon ta på sig den. Normalt sett är det kvällarna jag syr på, då jag sällan får tid på dagarna när ungarna är vakna.

Baksidan på lillens tröja
Vyn framifrån, matchat med bibyxorna.
Gullungen posar lite när jag ville fota. 😍
Pliktskyldigast uppställd, i startgroparna för att springa iväg och leka igen.

Annons

En kommentar på “Matchande t-shirts till syskonen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s